Обединяват мастърсите за жени и мъже



27-10-2011 00:00 | Станко Димов
Изпълнителният директор на WTA Стейси Аластър заяви, че се водят разговори за евентуално съчетано провеждане на заключителните турнири на най-добрите при мъжете и жените. Това обаче трудно може да стане преди 2015 година, защото женската асоциация има договор за провеждане на последната надпреварата в Истанбул до 2014 година, докато финалният турнир на ATP е обвързан с Лондон до 2012-а.

Най-големият проблем за момента е фактът, че последните за сезона състезания при мъжете и жените се провеждат по различно време. Най-добрите осем тенисистки играят през тази седмица в Истанбул, докато Топ 8 на мъжете ще се събере в Лондон между 20 и 27 ноември. Независимо, че сезонът при мъжете ще бъде съкратен с две седмици от 2012 годна, разлика с дамите пак ще има и тя ще е от 14 дни. Другa потенциална пречка е фактът, че все още не е ясно какво е отношението на директорът на ATP Адам Хелфант.

"Комбинираните надпревари са много успешни за нашия спорт, защото така феновете се наслаждават едновременно на мъжкия и женския тенис. Говорили сме да съчетаем по някакъв начин турнирите, но подобно решение няма да се вземе лесно, така че всички да са доволни. Ще видим какви са възможностите", заяви Аластър пред вестник "Хералд".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини