Возняцки и Квитова започнаха с победи



25-10-2011 00:00 | Станко Димов
Чехкинята Петра Квитова записа победа при дебюта си в турнира на най-добрите. В първи мач от мастърса в Истанбул в зала (4,9 милиона долара) левичарката се наложи с 6:2, 6:4 над Вера Звонарьова от Русия. В следващия двубой от Червената група на надпреварата световната номер едно Каролине Возняцки се наложи над своята добра приятелка Агниешка Радванска 5:7, 6:2, 6:4. Стоусър пък победи Шарапова.

Двете тенисистки си размениха общо пет пробива в началото на мача. Шампионката от Wimbledon първа спечели подаването си и поведе с 4:2 гейма. 21-годишната Петра проби отново веднага след това и после спокойно затвори сета.

Във втория чехкинята продължи да мачка и дръпна с 4:1. Но Звонарьова намери сили да върне и двата брейка и да изравни при 4:4. В тези моменти Квитова започна да показва неувереност и нерви. В деветия гейм обаче московчанката направи три непредизвикани грешки, след което съперничката й отново проби и след това сервира успешно сервира за мача.

„Доволна съм, че победих. За мен участието на такъв турнир е нещо ново, но се надявам да продължа напред. В средата на втория сет проявих неувереност, но успях да се съсредоточа”, заяви след успеха Петра Квитова.

В другия двубой от групата Возняцки изгуби първия сет, но след това значително подобри играта си и успя да направи обрат. В заключителната част на качествения двубой датчанката поведе с 4:2 гейма с пробив, но полската й опонентка изравни. В десетия гейм Каро стигна на два пъти до мачбол и реализира втория, след като форхендът на Ага спря в мрежата.

В късния мач от Бялата група Саманта Стоусър победи водачката Мария Шарапова с 6:1,7:5. Във втория сет рускинята поведе с 3:0, с два пробива, но след това сервисът й се срина и тя загуби.Австралийката записа първи успех срещу Шарапова в десетия мач помежду им.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини