Димитров спря на четвъртфинал



21-10-2011 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на тенис турнира в Стокхолм в зала, който е с награден фонд 600 000 евро и е от категория "АТР 250". Първата ни ракета отстъпи на шестия в схемата Милош Раонич от Канада с 5:7, 4:6 след един час и 18 минути в сблъсъка на 20-годишните таланти на световния тенис.

Гришо започна мача добре. Всеки от двамата печелеха убедително подаванията си до 11-ия гейм. Тогава хасковлията допусна няколко непредизвикани грешки, което позволи на Раонич да пробие. След това роденият в Подгорица гигант сервира на нула, за да затвори сета за 44 минути.

Димитров допусна пробив и в третия гейм на втората част, когато топката след сечения му бекхенд се спря в мрежата. При 1:3 българинът започна пак лошо с 0:30, но успя да спечели подаването си и да намали резултата. В седмия гейм Григор отрази нов брейкбол след отлично проведена атака, завършила със смач. Стигна се до 5:4 за 29-ия в света Раонич.Той се добра до два мачбола и с мощен началин удар реализира още първия.

В срещата 20-годишният хасковлия наниза три аса и вкара 55 процента първи сервис. Съперникът му вкара 14 точки директно от начален удар и общо 72 процента вкарано първо подаване. На трибуните в Стокхолм Гришо бе подкрепян от своя треньор Питър Макнамара, баща си Димитър Господинов и своята мениджърка Нина Венерстрьом.

За достигането си до четвърти четвъртфинал в турнир на АТР за годината - след Мюнхен, Ийстборн и Банкок, Григор взема 45 точки за световната ранглиста, където е №70, и 15 730 евро от наградния фонд в Швеция. При победа днес Димитров щеше да стане първият българин, класирал се за полуфинал в състезание под егидата на Асоциацията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини