Ден II: Драми при мъжете, Сесил с нов скандал (ОБЗОР)



19-01-2010 19:47 | Станко Димов

Ако първият ден на Australian Open премина под знака на отпадането на Мария Шарапова, то вторият ден като цяло бе по-спокоен, макар че световният номер 1 Роджър Федерер здраво изпоти феновете си и не успя да впечатли особено срещу Игор Андреев. Очаквано или не в първи кръг си тръгнаха Робин Сьодерлинг и Томи Робредо. В същото време корта напусна завинаги легендата Фабрис Санторо. При жените изненади на практика нямаше, а повечето мачове завършиха в два сета. Първата от двете българки Сесил Каратанчева пък напусна надпреварата още след първия си мач.



ПРИ МЪЖЕТЕ

В може би най-интересния мач в мъжката част Роджър Федерер наистина трудно се справи с 3:1 сета срещу Игор Андреев. Руснакът направи почти перфектен първи и трети сет, но "почти" срещу Федерер не е достатъчно. 37-ият в света Андреев пропусна да поведе с 2:1, като не реализира няколко сетбола. Швейцарецът измъкна третия сет и това пречупи опонента му, който дори не взе гейм в четвъртата част. След мача ФедЕкспрес призна: "Той е много добър тенисист, затруднявал ме е и друг път. Едвам се задържах на моменти в мача, но се радвам, че всичко се размина." В следващия кръг срещу Роджър ще се изправи румънецът Виктор Ханеску, който надали ще представлява проблем.

Две бяха по-сериозните изненади. Младият испански гигант Марсел Гранойерс обърна с 3:2 сета поставения под номер 8 Робин Сьодерлинг. Двамата се чувстваха доста зле физически в последния сет, но испанецът все пак бе по-стабилен и стигна до успеха. В същото време не по-малко звучен шамар получи и Томи Робредо. Той бе разбит с 3:0 сета от неизвестния колумбиец Сантяго Хиралдо.

Един от потенциалните фаворити Фернандо Вердаско подобно на Федерер се измъчи в първи кръг. Той надви с 3:1 сета Карстен Бол от Австралия, но наистина бе "тестван" качествено, но съумя да преодолее мощната игра на Бол.

Денят ще се запомни и с второто официално сбогуване на Фабрис Санторо с играта. Той отстъпи с 0:3 сета от Марин Чилич и окончателно спря с активната игра. В последното си интервю той обясни, че най-великият, с който е играл е Федерер, но Сампрас, МакЕнроу, Надал, Едберг и Бекер наистина са били гении на корта.

Френската армада продължи своето настъпление във втори кръг. Монфис, Цонга, Флорен Сера, Марк Жикел и Жулиен Бенето постигнаха първи успехи. Загуби обаче записаха Гаске, Давид Гез, Жереми Шарди, Себастиен Грожан и Арно Клеман.

Руснаците не останаха по-назад. Те бяха предвождани от блестящия Николай Давиденко, който смаза Дитер Кинделман от Германия с 3:0. Победи взеха още Михаил Южни, Игор Куницин, беглецът в Казахстан Евгени Корольов, докато Габашвили и Андреев приключиха участието си. Особено интересен бе мачът на Южни, който обърна от 0:2 до 3:2 Ришар Гаске.

Мощно стартираха Новак Джокович, Лейтън Хюит, Давид Ферер и Маркос Багдатис, които с лекота взеха победи с по 3:0 сета.

ПРИ ЖЕНИТЕ

Пълна скука цареше в дамската половина от турнира. Фаворитките взеха своето сравнително лесно. Серина Уилямс прегази малката сестра на Агниешка Радванска - Урсула с 6:2, 6:1. По-голямата сестра обаче запази семейната чест и даде само 1 гейм на Татяна Малек - 6:1, 6:0. В тази сестринска връзка - Винъс Уилямс също започна с победа, взимайки успех с 6:2, 6:2 над Луция Шафарова.

Най-добрите сръбкини също са във втори кръг. Ана Иванович се разправи с американката Шенай Пери, докато Йелена Янкович показа добра форма и отвя Моника Никулеску от Румъния. Другата най-добра румънка - Сорана Кърстя обаче постигна успех, побеждавайки трудно Оливия Роговска.

Единствената българка, която игра - Сесил Каратанчева напусна турнира. Тя загуби при доиграването на мача си с Тамарин Танасугарн, която излиза срещу Ким Клайстерс във втори кръг.

Българката освен, че не успя да стигне до успех, но и забърка поредния си скандал. Оказа се, че от Адидас имат претенции за нейния екип, който изглежда пълно копие на този на Каролине Вожняцки...


РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ II ДЕН!

 

ПРОГРАМАТА ЗА III ДЕН!

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧОВЕТЕ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини