Григор спечели в Шанхай, чака Родик



10-10-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета при тенисистите Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира за мъже на твърди кортове от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай с награден фонд 3,24 млн. долара. Там го очаква бившият номер едно Анди Родик.

В първия кръг Гришо се справи с турския квалификант Марсел Илхан с 2:6, 6:1, 6:4.

Мачът започна лошо за 20-годишния хасковлия, като Илхан тръгна с пробив в подаването на съперника си още в първия гейм на мача. При 3:1 в своя полза Илхан направи нов пробив и спокойно затвори сета.

Загубеният сет събуди Димитров, който стигна до пробив още в началото на втория сет, а при 4:1 гейма в своя полза до нов, след което изравни частите.

В решителния трети сет двамата тенисисти стартираха с размяна на пробиви, след което Димитров направи нов, за да поведе с 2:1 гейма. Това се оказа ключовият момент в мача, като хасковлията не даде нов шанс на Илхан да се върне в двубоя.

Това бе втори мач между двамата при професионалистите, като Гришо постигна втората си победа. Илхан има само един спечелен сет. Любопитна подробност е, че преди време Димитров и Илхан играха заедно като двойка в турнирите от сериите "Чалънджър".

С класирането си за втория кръг Димитров си осигури 45 точки за световната ранглиста и 21 300 долара от наградния фонд на надпреварата.

Съперник на българина във втория кръг ще бъде Анди Родик. В първия кръг на турнира американецът се наложи 6:2, 3:6, 6:2 Йен-Сун Лу от Тайван.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини