Рафа подписа с футболен клуб



10-10-2011 00:00 | Станко Димов
След поредната загуба на финал тази година в Токио, Рафаел Надал реши да смени попрището. Той подписа договор с родния си футболен клуб Интер (Манакор), съобщава сайтът futbolbalear.es.

Рафа ще играе естествено с номер девет като централен нападател. Според договора носителят на десет титли от Големия шлем ще участва в мачовете на отбора от трета регионална лига, когато има време. Тази формулировка е доста разтеглива и не е ясно кога точно Надал ще дебютира за Интер.

Левичарят от Манакор е пристрастен към футбола от малък, признава сам и в новата си биография. Самият той е тренирал и е имал колебания като юноша дали да стане професионалист, или да се отдаде на тениса. Рафа е племеник на страховития защитник Мигел-Анхел Надал, известен с нелицеприятното прозвище Животното.

Чичото на тенис звездата играеше за националния отбор на Испания и за Барселона. Той беше в един тим с Христо Стоичков и спечели Шампионската лига през 1992 година в Лондон. За ужас на Животното любимият племеник е голям почитател на архисъперника Реал (Мадрид).

Рафаел Надал е вицепрезидент на клуба от родните му Балеарски острови Майорка. Той помага финансово местния отбор. Сега не е ясно дали ще продължи да е в ръководството или ще се отдаде на кариерата на терена.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини