На и Клайстерс освободиха треньорите си



24-09-2011 00:00 | Станко Димов
Две от победителките в турнирите от Големия шлем този сезон – На Ли и Ким Клайстерс, се разделиха със своите треньори.

Китайката уволни датчанинна Михаел Мортенсен, съобщи вестник „Чайна дейли”. Двамата започнаха съвместната си работа в края на април. На тутакси стигна полуфиналите в Мадрид и Рим, а след това триумфира и на Roland Garros, което беше най-големият успех на азиатския тенис изобщо.

Последва обаче нов спад в играта на тенисистката от Ухан и тя загуби в първи кръг на US Open. „Преди мача говорих с мая треньор и му казах, че нямам добър тайминг. Михаел ми отговори, че всичко е наред, направо фантастично. Да, фантастично е, но винаги губя в първи кръг. Мисля че трябва да променим нещо. Треньорът се опитва да ми даде самоувереност, но не я получавам”, заяви тогава На Ли в Ню Йорк.

Китайката не е обявила кой ще е новият й наставник. Преди Мортенсен нейният съпруг играеше ролята и на треньор. Мортенсен пък ръководеше Каролине Возняцки и точно таткото Пьотър го препоръча на щаба на На. Световната номер едно е без треньор в момента и веднага започнаха догадки дали двамата датчани няма да се съберат отново.

Клайстерс, шампионка от Мелбърн този сезон, от своя страна се раздели с дългогодишния си наставник Вим Фрисет. Белгийката се връща при стария си наставник Карл Маес, с когото работеше в периода 1995-2002 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини