Федерер най-уважаван в спорта



21-09-2011 00:00 | Станко Димов
Роджър Федерер е сред най-уважаваните и най-вдъхващи доверие личности в света. Това показват резултатите на изследване на Международния институт за репутация, проведено между 50 000 човека в 25 страни.

Федерер се ползва с най-високо доверие в спорта и е втори в общата класация, изпреварен единствено от Нелсън Мандела. След швейцарския тенис ас са имена като Бил Гейтс, Стив Джобс и Боно.

В класацията са включени 54 световноизвестни личности. Вторият спортист е бейзболистът Дерек Джетър, който е №16. Дейвид Бекъм е 24-и, а веднага след него е баскетболната звезда Леброн Джеймс.

„Резултатите от проучването потвърдиха, че хората изпитват респект към хората, които се занимават с филантропия извън собствения си блясък. Двамата на върха на листата - Мандела и Федерер - са емоционално свързани с Южна Африка и даряват пари и време за този регион”, коментира председателят на Международния институт за репутация Чарлс Фомбрън.

30-годишният рекордьор по титли от Големия шлем организира през януари благотворителното събитие Rally For Relief на корта в Мелбърн в помощ на жертвите от наводненията в Австралия. Фондацията на Роджър Федерер подпомага учебни и спортни проекти в Етиопия, Южна Африка, Малави, Танзания, Зимбабве и Швейцария.

Петте най-уважавани личности в света
Име Рейтинг
1. Нелсън Мандела – 78.5
2. Роджър Федерер – 72.1
3. Бил Гейтс – 71.7
4. Уорън Бъфет – 69.7
5. Ричард Брансън – 68.3.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини