DEVIN MASTERS от четвъртък



19-09-2011 00:00 | Станко Димов
Второто поредно издание на турнира DEVIN MASTERS ще се проведе от 22 до 24 септември на кортовете на БНТЦ "Карлсберг" в Борисовата градина. В състезанието ще се включат най-добре представилите се млади български тенисисти на летните държавни първенства DEVIN CUP във възрастовите групи до 12, 14, 16 и 18 г.

Победителите в състезанието ще получат за награда участие в международен турнир по избор през 2012 г., като "Девин" АД ще покрие всички разходи на шампионите. Лице на състезанието е националът ни за Тодор Енев, който ще връчи наградите на победителите.

"Този турнир се провежда вече втора поредна година благодарение на генералната подкрепа на "Девин". Ние като федерация сме много щастливи, че имаме толкова стабилен партньор, който е сериозно ангажиран с развитието на младите български тенис надежди.
Истината е, че за много деца е доста скъпо да пътуват по света и да участват в различни турнири на международно ниво. Именно заради това подкрепата на "Девин" е от ключово значение за тяхното израстване като състезатели", коментира на пресконференция днес президентът на БФТ Стефан Цветков.

Той припомни, че през през това лято отново с помощта на "Девин" националният ни отбор до 12 г. замина за Канада, където участва в неофициалното световно първенство в тази възрастова група. "През миналата година се получи един много силен турнир. До момента двама от миналогодишните шампиони - Александра Митровска и Калоян Вълчев, вече използваха наградата си, сега предстои и останалите победители да заминат за турнири в края на годината", припомни Стефан Цветков.

„За компания „Девин” е важно да помага за развитието на младите спортисти, като им дава възможност честно да се преборят за участие в турнир, който представлява интерес за тях. Наградата от турнира DEVIN MASTERS дава уникалната възможност на тенис талантите да представят себе си и България достойно на международен турнир. Участието в турнири извън страната, което „Девин” АД финансира, дава възможност на младите спортисти да натрупат опит и да премерят сили със състезатели на традиционно големи тенис школи, което винаги е от голяма полза за бъдещето им развитие”, каза изпълнителният директор на “Девин” АД Цветан Лъжански.

В DEVIN MASTERS имат право да участват четвъртфиналистите от летните Държавни лични първенства 12-18 г. DEVIN CUP. За престижната награда – пълно финансиране за участие в турнир в Европа или САЩ през 2012 г. – ще се борят общо 64 от най-добрите български тенисисти при юношите и девойките.

Състезанието започва на 22 септември (четвъртък) в 9:00 часа на кортовете не БНТЦ "Карлсберг". Мачовете ще се играят в три поредни дни – 22, 23 и 24 септември. Главен съдия ще бъде Ивайло Цветков, който има бяла значка от Международната федерация по тенис (IFT).

"Много съм благодарен на "Девин", че ни предоставя толкова хубава възможност. Наградата, за която ще се състезаваме, е много ценна. Много се надявам да я спечеля", коментира шампионката от до 12 г. Изабел Николаева. Състезателят на ТК "15:40" Иво Карамански, който е един от основните фаворити за трофея, също изказа благодарност на организаторите на надпреварата. "Гордея се, че ще участвам в турнир на толкова високо ниво. Вярвам, че конкуренцията ще бъде сериозна, но ще се опитам да спечеля", каза Карамански.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини