Травма все пак спря Диа Евтимова



16-10-2010 14:04 | Николай Драгиев

Диа Евтимова отпадна в първия кръг на квалификациите на тенис турнира в зала в Москва „Купата на Кремъл” с награден фонд един милион долара.

Втората ракета на България отстъпи на Екатерина Дзехалевич от Беларус с 2:6, 4:6. 23-годишната хасковлийка навехна дясната си ръка и според самата нея не е възстановена от контузията. Диа можела да удря само сечени топки.

"Във втория сет водех с 3:2 гейма и имах началния удар. Получих доста възможности да затвърдя, но не успях да ги осъществя. Доста ограничена се чувствам технически, като използвам само слайсове. По принцип използвам този удар в краен случай, но сега съм принудена да го направя", каза Диа специално за Racketi.com.

За участието си в руската столица Евтимова получи една точка за световната ранглиста, където е №203 в момента, и 1055 долара от наградния фонд.

 

Тази година българката е участвала в квалификациите на седем турнира на WTA и дебютира в пресявките на US Open. Тя влезе в основните схеми в Ещорил (Португалия) и Страсбург (Франция).

 

В "Купата на Кремъл" ще участва и Цветана Пиронкова, която ще играе с квалификантка в първи кръг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини