Возняцки печели, Бердих се отказа



03-09-2011 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Каролине Возняцки достигна до втората седмица на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. В третия кръг на „Артър Еш” датчанката се наложи над представителката на домакините Ваня Кинг с 6:2, 6:4 за час и 35 минути. В същото време деветият поставен при мъжете Томаш Бердих се отказа поради травма.

Каро започна колебливо и амбициозната й съперничка от азиатски произход пробив в откриващия гейм. Датчанката веднага направи рибрейк. След 2:2 тя взе всички геймове, за да спечели първата част. Серията бе спряна от Кинг едва след седем поредни загубени гейма при 1:3. После шампионката на двойки от Ню Йорк през миналата година върна пробива, но веднага след това последва нов брейк за Возняцки. При 5:3 водачката в схемата подаваше за спечелване на двубоя. Но дребничката Кинг успя да пробие. Скандинавката от полски произход взе своето в следващия гейм, когато при втория мачбол съперничката изпрати топката в аут.

Каролине направи 17 непредизвикани грешки и 14 уинъра, но с играта си в този мач не убеди, че може да спечели турнира. Следващата й съперница ще бъде определена в двубоя между шампионката от 2004 година Светлана Кузнецова и Акгюл Аманмурадова.

Финалистката от „Алианц къп” в София миналата година Карла Суарес Наваро също е на осминафинал. Тя спечели с 6:0, 6:4 испанския сблъсък срещу Силвия Солер-Еспиноса, която елиминира в квалификациите Елица Костова.

При мъжете Янко Типсаревич за първи път в кариерата си ще играе на осминафиналите на US Open. Очилатият сърбин водеше с 6:4 и 5:0, когато деветият в схемата Томаш Бердих се отказа заради контузия. Следващият опонент на поставения под №20 белградчанин ще бъде испанец и ще бъде Хуан-Карлос Фереро, който се наложи над друг испанец - №31 Марсел Гранойерс, с 6:1, 4:3 и също отказване наопонента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини