Шампиони от US Open печелят



30-08-2011 00:00 | Станко Димов
Трима тенисисти, спечелили общо осем пъти Откритото първенство на Съединените щати, преодоляха първия кръг в Ню Йорк. Роджър Федерер и Винъс Уилямс го направиха убедително, а Мария Шарапова се измъчи максимално.

Петкратният шампион Федерер не даде шансове на колумбиеца Сантяго Хиралдо и се наложи с 6:4, 6:3, 6:2 след един час и 46 минути игра. Швейцарският ас приключи с 36 печеливши удари (6 аса) при 35 непредизвикани грешки (3 двойни).

Следващият съперник на рекордьора по титли от Големия шлем е израелецът Дуди Села. Той направи изненадващ пълен обрат срещу Томас Белучи, за да надделее с 4:6, 2:6, 6:4, 6:3, 6:0.

Винъс Уилямс, която триумфира на US Open през 2000 и 2001 година, успя да се наложи над рускинята Весна Долонц с 6:4, 6:3. Непоставената американка спечели за един час и 18 минути.

Мария Шарапова премина през много трудни моменти, но успя да преодолее първия кръг на US Open след драматична победа с 3:6, 7:5, 6:3 срещу Хедър Уотсън. Близо три часа бяха необходими на рускинята, за да се справи с 19-годишната тенисистка от Великобритания. Шарапова изигра много слаб първи сет и го загуби с 3:6.

Тя дори изоставаше с пробив във втория, но намери сили да обърне нещата в своя полза. Дори и в третата част бившата водачка в световната ранглиста имаше тежки мигове, но по-високата й класа все пак се оказа решаваща. Шарапова беше на път да изпусне инцициативата при 4:3, но се концентрира и спечели следващите два гейма, като по този начин сложи край на двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини