Димитров срещу Долгополов



24-08-2011 00:00 | Станко Димов
Третият в схемата на тенис турнира от категория „АТР 250” в Уинстън-Сейлъм, щата Северна Каролина Александър Долгополов ще бъде съперникът на №14 Григор Димитров в двубоя за класиране на четвъртфинал, който е тази вечер.

Украинецът се наложи над Карлос Берлок с 6:4, 6:4 за един час и 24 минути игра. Гришо се справи с Доналд Йънг от Съединените щати с 6:4, 2:6, 7:6.

Долгополов, който е №22 в световната ранглиста, направи три пробива срещу южноамериканеца и спечели 73 процента от точките при вкаран първи сервис. За тенисиста от Киев това беше 28-апобеда за сезона при 20 загуби. В US Open Series украинецът имаше до снощи само една победа в Монреал – срещу канадеца Ерик Чвойка с 6:3, 5:7, 6:4. Последва загуба от Томаш Бердих в три сета и поражение в Синсинати от Ришар Гаске. Преди да прелети океана Александър спечели първа титла в АТР - на турнира в Умаг на клей.

Димитров и Долгополов не са се срещали до момента. Общото между двамата е, че са смятани за едни от най-талантливите млади тенисисти. През февруари в своя статия анализаторът Питър Бодо сложи двамата в поколението на „младите хуни”.

Водачът в схемата в Уинстън-Сейлъм Анди Родик също е в трети кръг. Американецът победи „шастливия губещ” Едоар Роже-Васлен от Франция с 6:2, 6:3 за малко повече от час. Родик наниза 11 аса за успеха. Следващият му съперник е №15 в схемата Сантяго Хиралдо от Колумбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини