Ана Иванович се завърна подобаващо



17-10-2010 15:36 | Николай Драгиев

Ана Иванович спечели първата си титла през годината. Сръбкинята победи Пати Шнидер с 6:1, 6:2 и триумфира на турнира в Линц с награден фонд от 220 хиляди долара.

 

Финалът продължи само 45 минути, което го прави един от най-кратките през сезона. Това бе девета титла в кариерата на Иванович и първа от 2 години насам, когато тя пак триумфира в същия този Линц.

 

Иванович спечели 18 от 28 точки при сервис на Шнидер в първия сет и напълно съсипа увереността на швейцарката. Така тя спечели с 6:1 тази част.

 

Бившата номер 1 продължи доминацията си и много бързо, за по-малко от 15 минути, да поведе с 5:0. При този резултат тя сервираше за мача, но допусна лека загуба на концентрация, коствала й два гейма.

 

Особено любопитен момент можеше да спре Ана по пътя й към титлата. В мача си от осминафиналите тя имаше стомашни проблеми и се наложи да напусне корта, без да извести съдията. Служебно тя загуби един гейм, но успя да спечели срещата с Барбора Захлалова-Стрицова.

 

В момента Иванович е под номер 29 в световната ранглиста и ще прогресира с няколко места след Линц. Тя не бе играла финал от 19 месеца. Тя въобще нямаше намерение да участва на този турнир, но бе поканена, след като световната номер 2 Серина Уилямс се отказа от участие в последния момент.

 

За Ана това е и първа титла с новия й треньор Хайнц Гюнтард.

 

За Пати Шнидер пък, която има 11 титли в кариерата си, това бе трети загубен финал в Линц, след тези през 2005 и 2007 г.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини