Руска тенисистка на финала



20-08-2011 00:00 | Станко Димов
Руска тенисистка със сигурност ще спори за титлата на турнира в Синсинати, който е на твърди кортове и от категория "премиер". Това стана факт, след като в единия полуфинал се срещат Вера Звонарьова и Мария Шарапова.

Втората поставена Звонарьова се справи с Даниела Хантухова от Словакия с 6:3, 7:6(6). Московчанката сама си усложни живота, след като допусна да се стигне до тайбрек. Тя водеше с 3:1 и 4:2, а при 5:4 имаше и мачпойнт, но го пропиля. В заключителния дълъг гейм пък Хантухова стигна до точка за спечелване на сета при 6:5, но в крайна сметка Звонарьова се пребори за победата.

Миналогодишната финалистка Шарапова пък надигра Саманта Стоусър (Австралия) с 6:3, 6:2. Така бившата номер едно записа девета победа от също толкова мачове срещу десетата в света Стоусър.

Маша води с 6-3 победи в мачовете си срещу Вера. "Каквото е било преди е останало в миналото. Сега съм различна тенисиста. Утре се нуждая просто от повече стабилност и постоянство. Ще се боря до край за всяка топка. Това е", коментира статистиката и тактиката Звонарьова.

В другия полуфинал в Охайо ще се срещнат Андреа Петкович и Йелена Янкович. Роденат в босненския град Тузла, но представяща Германия Петкович срази Надя Петрова от Русия със 7:5, 6:1. Сръбкинята пък се класира без игра, защото Пън Шуай се отказа преди мача поради контузия в лявото бедро.

Петкович е спечелила и двата си двубоя срещу Янкович като срещите бяха през този сезон.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини