Двама българи в турнир на АТР



20-08-2011 00:00 | Станко Димов
Чудо, невиждано от поне десетилетие, се случи на турнира в Уинстън-Сейлъм, Съединени щати, който е с награден фонд 553 125 долара. Двама български тенисисти ще участват в състезанието под егидата на АТР. Това са №14 в схемата Григор Димитров и Димитър Кутровски, който стартира от квалификациите.

Като поставен Димитров ще почива в първия кръг на последното подгряващо състезание преди US Open. Във втория кръг 20-годишният хасковлия очаква победителя от срещата между американеца Доналд Йънг и Михаел Берер от Германия.

За Кутровски, който на 27 август ще навърши 24 години, пък това е абсолютен дебют в турнири на АТР. Лидерът на отбора за Davis Cup трябва да играе днес срещу участващия с „уайлд кард” Хосе Ернандес от Доминиканската република. Двамата не са се срещали до момента. Ернандес е на 21 години и няма класиране в световната ранглиста, където Дими сега е №505.

При очаквания успех българинът очаква доста по-сериозен съперник във втория кръг на пресявките в университета Уейк Форест. Това най-вероятно ще бъде американецът Майкъл Ръсел, който е 93-и в световната ранглиста. Той играе срещу сънародника си Мичъл Полнет.

Водач в схемата на турнира е Анди Родик, който често тренира заедно с Димитър, който живее в Остин, щата Тексас. Втори поставен е Юрген Мелцер от Австрия.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини