Пьотър Возняцки вече не е треньор



19-08-2011 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Каролине Возняцки вече няма да бъде тренирана от баща си Пьотър. Новината съобщи датският вестник Ekstra Bladet.

Разговорите за професионалната раздяла са започнали още след загубата на Wimbledon от Доминика Цибулкова на 21-годишната скандинавка от полски произход. Още тогава бившият футболист Пьотър спомена, че търси треньор за дъщеря си, но въпреки това той пътува с нея на турнирите в Торонто и Синсинати, които завършиха с грандиозен провал за Каро. Датчанката загуби в първите си мачове, съответно от Роберта Винчи и Кристина Макхейл.

След загубата от американката в Охайо, Возняцки се разкрещя на баща си и явно това е преляло чашата. Името на новия треньор на Каролине не е известно, но се твърди, че щял да бъде бивш професионален тенисист.

Возняцки работи периодично с холандския наставник Свен Грьонефелд, който е осигурен от Adidas. Предполага се, че Каро търси треньор, който да я научи да играе по-агресивно. Основните критики към водачката в световната ранглиста са, че е прекалено дефанзивна на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини