Ботушарова се готви при Енен



16-08-2011 00:00 | Станко Димов
Миналата седмица Борислава Ботушарова спечели титлите на сингъл и на двойки от международния турнир по тенис за юноши и девойки до 18 г. "Дема Къп". Във финала поединично тя победи друга българка - Вивиан Златанова, която е нейна братовчедка. В интервю за сайта на БФТ пазарджиклийката разказва за подготовката си преди този турнир, за стимулите й да побеждава и за плановете си до края на сезона.

- Борислава, постигна много голям успех на турнира "Дема Къп" през миналата седмица, на какво го отдаваш?
Много се радвам, че спечелих този турнир, защото миналата година играх финал и загубих много трудно в три сета. Тогава не играх двойки, но тази година спечелих турнира и на сингъл, и на двойки, за което съм много щастлива. Отдавам този успех на многото труд, който вложих в тренировките, макар че имах здравословни проблеми още отпреди месец.

- Колко време продължи подготовката ти специално за този турнир и наблегна ли на някои конкретни компоненти от играта си?
Подготвях се близо две седмици с дядо ми, Вивиан и спаринг партньора ми Ники Стойчев. Исках да подобря сервиса си и умението си да се владея в трудни моменти.

-За първи път две братовчедки заемат първите две места на международно състезание, провеждано в България.
Интересното е, че никога преди не сме се срещали официално на състезание. Това беше първият мач между нас. За Виви това също е успех, защото тя все още е едва на 14 г.

- Какво ти предстои до края на сезона?
От 15 август съм на двуседмична подготовка в школата на Жюстин Енен в Белгия, след което през септември ми предстоят турнири от календара на ITF в Сърбия, както и трите турнира за жени в България - във Варна, Пловдив и Добрич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини