Пиронкова загуби от американка



16-08-2011 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова загуби още в първия кръг на тенис турнира от категория „премиер” в Синсинати, щата Охайо. Първата ни ракета отстъпи на участващата с „уайлд кард” американска тийнейджърка Кристина Макхейл с 5:7, 6:4, 1:6 след два часа и 13 минути игра. Така пловдивчанката се лиши от мач със световната номер едно Каролине Возняцки във втори кръг.

Двете тенисистки си размениха по един пробив в първата част, като националката изравни за 4:4, а в края й 76-ата в света Макхейл постигна втори и затвори сета. Във втората Цеци доминираше,направи пробив и изравни закономерно частите. Тя игра с превръзка на лявото бедро, вероятно заради разтежение. В третия сет 19-годишната американка не даде шанс на четири години по-голямата си опонентка, постигна три брейка и записа една от най-значимите победи в кариерата си.

За участието си в Охайо Пиронкова взема една точка за световната ранглиста, където е №51 в момента, както и 5600 долара от наградния фонд на турнира.

Следващата седмица Цветана е подала заявка за състезанието в Ню Хейвън. В него тя започва също направо в основната схема. Това ще бъде генералната репетиция на четвъртфиналистката от Wimbledon преди започващия на 29 август в Ню Йорк US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини