Гришо срещу партньор на двойки



15-08-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров научи името на съперника си в турнира от сериите „АТР Мастърс 1000” в Синсинати, щата Охайо. Това е преминалият през квалификациите турски тенисист Марсел Илхан. Мачът е втори в програмата на четвърти корт днес.

Илхан е №109 в световната ранглиста от днес, където Гришо запазва 56-ата си позиция. Марсел е на 24 години и е роден в Съветския съюз – град Самарканд, който сега е в Узбекистан. Българинът игра успешно с двойки с Илхан преди време. Димитров и турчинът стигнаха финала на чалънджъра в Истанбул през август 2009 година.

При успех 20-годишният хасковлия ще се изправи срещу петия поставен Давид Ферер от Испания. Гришо играе в Синсинати с „уайлд кард”. Класирането за втори кръг ще му донесе 45 точки за ранглистата на АТР и 17 040 долара от наградния фонд.

Както споменах по-горе, Димитров запазва рекордното за него и българския мъжки тенис 56-о място в световната класация. От нашите тенисисти прогрес отбеляза втората ни ракета Димитър Кутровски. Лидерът на отбора ни за Davis Cup изкачи 37 места и е вече №505 в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини