Гигант спря Кутровски



12-08-2011 00:00 | Станко Димов
Успешната серия на втората ни ракета Димитър Кутровски на чалънджъра на хард в Бингхемптън, щата Ню Йорк, с награден фонд 50 000 долара, беше спряна. Тръгналият от квалификациите лидер на отбора на България за Davis Cup отпадна на осминафиналите след четири последователни победи.

Дими отстъпи на 198-сантиметровия левичар от Австралия Карстен Бол с 3:6, 6:7(3). Софиянецът беше равностоен в двубоя срещу намиращия се с над 250 места пред него гигант. Кутровски допусна един пробив в първия сет, който беше решаващ. Във втория 23-годишният българин имаше своите шансове да го спечели, но не успя.

Димитър Кутровски записа най-доброто си класиране в кариерата като за първи път стигна осминафинал на чалънджър. Той си тръгва от турнира с десет точки за световната ранглиста, където е №542 , както и 860 долара от наградния фонд.

При жените втората и третата ракети на България трябва да се появят днес на корта. Втората поставена Елица Костова научи късно снощи съперничката си на четвъртфинала в Коксейде, Белгия. Това е 16-годишната левичарка от Русия Ирина Хромачова, която тръгна от квалификациите.

Водачката в схемата във Ферсмолд, Германия, Диа Евтимова не успя да приключи снощи двубоя си срещу участващата с „уайлд кард” Карина Витхьофт. Заради спусналия се мрак срещата ще се доиграва днес. Хасковлийката приключи при резултат 2:6, 6:4, 2:2. При успех Диа ще се класира на четвъртфинал и ще играе и втори мач в петък. Нейна съперничка в него ще бъде германската квалификантка Нина Зандер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини