Серина взе титла №38



01-08-2011 00:00 | Станко Димов
Серина Уилямс спечели турнира на хард в Станфорд, САЩ. На финала бившата номер едно в света надигра Марион Бартоли със 7:5, 6:1. Това беше 38-а титла за американката, но първа след тази от Wimbledon през миналата година.

На финала Уилямс допусна първа пробив за 1:2. Тя успя да го върне при 4:4. Но веднага след това френската тенисистка отново постигна брейк, след което сервираше за спечелването на първия сет. Серина не се смути, направи рибрейк и спечели също така следващите седем гейма. Чак при 0:5 във втория сет Бартоли взе почетна игра.

Американката започна турнира като №169 в света, но от днес се завърна в първите сто в ранглистата като 79-а в подреждането. Тази година тя е играла единствено в Ийстборн, Лондон и сега в Станфорд.

„Фнналът беше труден, защото Марион се бори до последната точка. Радвам се, че спечелих, защото никога не го бях правила точно тук. Не деля турнирите на големи и малки. Ако щете ми вярвайте, но не обичам да играя на трева, предпочитам твърдите кортове. Така че купата дойде съвсем навреме. За световната ранглиста ще кажа само, че мразя трицифрените числа. Обичам само едноцифрените”, заяви с усмивка Серина Уиялмс след успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини