Джеймс Блейк се отдаде на покер



19-10-2010 01:52 | Николай Драгиев

Един от любимците на Америка Джеймс Блейк стана поредният играч, който малко или много сменя тениса с покер. Той вече официално е част от "Friends of Full Tilt", който е част от едноименния сайт.

Досега се знаеше, че Джеймс обича да играе голф и баскетбол, но явно и хазартните игри са му по вкуса. През 2008 г. той е участвал на турнир по покер, където е завършил 333-ти.

Сред другите звезди, които са част от тази кампания е и хокей легендата Уейн Грецки.

Иначе в момента Джеймс Блейк изпадна до номер 120 в света. През периода 2006 г. - 2009 г. обаче той бе неизменно в топ 15, а пикът на кариерата му е четвъртата позиция.

Брутална контузия през 2004 г., когато той си чупи врата, едва не съсипа кариерата на харизматичния Джеймс. Докато се възстановява обаче, неговият баща – вдъхновението на неговата покер кариера – губи битката с рака на стомаха.

Малко след смъртта на своя баща, Джеймс понася нов удар, развивайки рядък вирус, парализирал половината му лице, което заплашва още повече и без това вече застрашената му кариера.

Откровено с Джеймс Блейк: За брадата му, борбата с рак и Лейди Гага

Той обаче показа невероятна воля и успя да се върне сред най-добрите. През 2007 г. Блейк издаде и бестселъра “Breaking Back: How I lost everything and won my life back.”

Така пред Джеймс Блейк предстоят нови предизвикателства на покер масата, а доста от неговите фенове ще могат да се изправят срещу своя идол в сайта на Full Tilt.

Иначе най-известният пример сред тенисистите, отдали се в крайна сметка на покера, си остава Борис Бекер.

 

ОЩЕ ЗА ОБЩОТО МЕЖДУ ПОКЕРА И ТЕНИСА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини