Макенроу открива своя академия



19-07-2011 00:00 | Станко Димов
Великият Джон Макенроу разкри намеренията си да открие своя собствена тенис академия. За място бившият номер едно в света е избрал град Филаделфия.

„Много хора в Съединените щати говорят, че нашият тенис преживява тежки времена. Преди имахме постоянно отлични резултати и бяхме малко разглезени от това. Сега почти няма успехи, което наистина е разочароващо. Нещо трябва да се промени и затова взех решението да основа тенис академия. Разбирам, че резултатите няма да дойдат веднага, но това е дългосрочен проект. Искам да видя победи на моите възпитаници и съм готов да работя много, за да постигна тази цел”, заяви Биг Мак в интервю за изданието Philadelphia Enquirer.

Гениалният левичар с невъздържан характер в момента е на 52 години. След като пробва какво ли не, в момента е телевизионен коментатор от висока класа. Освен това участва и във ветерански турнири. В кариерата си Макенроу е спечелил седем титли от Големия шлем на сингъл и десет на двойки и смесени двойки. Освен това е печели пет пъти и Davis Cup с отбора на Съединените щати. Има общо 148 титли – 77 от тях на сингъл.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини