Паднахме на двойки от Кипър



09-07-2011 00:00 | Станко Димов
Двойката Димитър Кутровски и Тодор Енев отстъпиха с 2:6, 2:6, 6:3, 6:4, 4:6 от дуета Маркос Багдатис/Рарес Куздриорян в третия мач от сблъсъка между България и Кипър в баража за оставане във втора група на зона Европа/Африка на купа "Дейвис".

Двубоят при двойките днес започна лошо за нашите, които допуснаха ранно изоставане от 0:4, което се оказа фатално за изхода на първия сет. Втората част започна равностойно, но след 2:2 кипърците отново спечелиха четири поредни гейма, а с това и сета. В третата част обаче българите намериха играта си и набързо дръпнаха с 4:0. Багдатис и Куздриорян върнаха единия пробив и намалиха на 2:4, но след това и двата дуета печелеха подаванията си и Кутровски и Енев спечелиха сета с 6:3. С ранен пробив за 2:1 българите взеха предимство в четвъртата част, което задържаха до края й, а с това изравниха резултата. В решаващия пети сет играта вървеше гейм за гейм, но при 4:5 Кутровски и Енев допуснаха фатален пробив и след 2 часа и 57 минути игра кипърците триумфираха.

Така България изостава с 1:2 победи и намали до минимум шансовете си за крайна победа. Изключително тежка ще бъде задачата на първата ракета Кутровски, който трябва да спечели срещу звездата на съперника и номер 24 в света Багдатис в първия мач за деня. За втората среща са заявени Цветан Михов и Филипос Цангаридис, но по всяка вероятност ще настъпи промяна в зависимост от изхода на първата среща.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини