Скуошът в листата за ОИ 2020



07-07-2011 00:00 | Станко Димов
Скуошът е попаднал в листата на спортовете, можду които ще бъде избран един, който да дебютира на олимпийските игри през 2020 година. Това съобщиха от Изпълнителното бюро на Международния олимпийски комитет.

Останалите достигнали до тази фаза спортове са: бейзбол, софтбол, карате, ролкови кънки, спортно катерене, уейкборд и ушу. Изборът ще бъде направен на 125-ата сесия на МОК в Буенос Айрес през 2013 година. В програма за Игрите през 2020-а трябва да има не повече от 28 спорта.

Както е известно скуошът беше в шортлистата и за игрите в Рио де Жанейро през 2016 г., Но тогава олимпийска акредитация получиха голфът и ръгбито. Иначе амбициите на спорта с каучковото топче за признание датират още от Атина 2004.

„Щастливи сме, че ни беше дадена нова възможност. Сигурен съм, че ще докажем на МОК, че заслужаваме членство в олимпийското семейство. Наистина вярвам, че скуошът би бил страхотен спорт на Игрите. Изпълнили сме всички критерии за членство. Топиграчите ни мечтаят за олимпийски медали като връх в кариерите си. Провеждаме световни първенства за мъже и жени, както и много състезания за всички възрастови групи – от юноши до ветерани, при това на всички континенти. Нашата здравословна програма за приобщаване на младите по света към играта процъфтява”, заяви президентът на световната федерация (WSF) Ен Рамачандран.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини