Багдатис: Можех да бия Ноле в Лондон



05-07-2011 00:00 | Станко Димов
Звездата на кипърския тенис Маркос Багдатис се съгласи да даде ексклузивно интервю за racketi.com след първата тренировка на отбора в зала „София”. Финалистът от Australian Open 2006 и бивш номер осем в света е роден на 17 юни 1985 година в град Лимасол. Има спечелени четири титли от турнири на АТР. В момента е №24 в световната ранглиста.

- Маркос, спомняте ли си предишното ви гостуване в България? Какви са приликите и разликите?
Да, беше преди 5 години. Не намирам прилики. Тогава играхме в Пловдив – сега в София. Тогава двубоят беше на клей, сега е в зала. Вашите тенисисти са други, както и нашите. Надявам се и резултатът да бъде различен – този път искам да победим.

- Очаквате успех, така ли?
Не казвам, че сме фаворити, но дойдохме в България, за да спечелим три от мачовете. Условията изглеждат добри. Ще ми трябва време, за да свикна с настилката в зала”София”, малко ми е „лепкава”, а аз идвам от Wimbledon, все пак. Но няма да имам проблеми, защото времето е достатъчно, за да се настроим с отбора.

- Споменахте Wimbledon. Там отпаднахте от бъдещия шампион Джокович в ІІІ кръг. Можехте ли да го победите?
Определено. Стана добър мач. Бяхме сет на сет. В някои моменти имах късмет, но същото важеше и за Ноле. В края обаче той някак успя да спечели, въпреки че направих повече уинъри от него. Джокович е голям тенисист и заслужено взе титлата в Лондон и оглави ранглистата. Надявам се да го победя все някога. Досега съм печелил срещу Федерер и Надал, когато бяха номер едно, така че защо не?

- Играхте наскоро с Григор Димитров. Какво мислите за него?
О, той е много добър млад играч. Дори ме победи в Мюнхен. Смятам че се развива отлично. Пожелавам му да няма контузии, защото те спират кариерата на тенисиста. Самият аз го изпитах на гърба си. Освен това Димитров тренира при много добър наставник. Бях дълго време в академията „Муратоглу” и познавам условията и методите на работа. Даже моят фитнес треньор сега се занимава с него в Париж.

- Върнахте се при стария си треньор Гийом Пер. Защо?

Усетих, че кариерата ми не се развива възходящо. Исках не само да си възвърна предишната форма, но и да се представям добре в турнирите на Големия шлем. И затова след неуспеха миналата година на Wimbledon, реших да се върна при него. Ние винаги сме поддържали връзка, така че не беше трудно. Доволен съм от резултатите през тази една година съвместна работа, но надявам се да вървим нагоре.

- Остава ли ви още време да потренирате с футболния отбор на Аполон (Лимасол)?
За съжаление не. Но когато съм във ваканция в Кипър, отивам задължително на стадиона – имам толкова много приятели там. Но нямам време за тренировки с футболистите или мачове.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини