Костова остана на крачка от титлата



04-07-2011 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България Елица Костова не успя да спечели турнира в Пособланко, Испания, който беше на твърди кортове и с награден фонд 50 000 долара. Във финала, който започна след 23 часа наше време снощи, 21-годишната националка и четвърта в схемата отстъпи на водачката Елени Данилиду от Гърция с 3:6, 2:6.

В първия сет всичко се реши от един пробив, след това разтежението в лявото бедро започна да създава проблеми на Елица и това улесни 29-годишната гъркиня. За първото си участие в мач за титлата на такова ниво Костова взе 50 точки за световната ранглиста и 3990 долара от наградния фонд на състезанието.

Тази седмица българката вдига мизата. Тя ще играе отново на турнир на ITF, но вече с награден фонд 100 000 долара. Състезанието е в известния френски курорт Биариц и е на червени кортове.

В първия кръг участвалата в Roland Garros и Wimbledon Елица Костова ще се изправя срещу италианката Анна Флорис. Двете се срещат за трети път като досега българката не е записвала успех. Последният двубой беше на четвъртфинала на турнира в Майорка тази година, когато Костова отстъпи с 6:7(2), 2:6.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини