Шарапова ще спори за втора титла



30-06-2011 00:00 | Станко Димов
Петата поставена в схемата на Wimbledon Мария Шарапова се класира за финала, където ще срещне Петра Квитова. Руският секссимвол се наложи над участващата с „уайлд кард” Забине Лизицки от Германия с 6:4, 6:3, въпреки че направи 13 двойни грешки. Така Шарапова ще се опита да спечели втора титла в Лондон след 2004 година.

Срещата започна катастрофално за Маша. Тя направи две двойни грешки в първия си сервис гейм и беше пробита на нула от Лизицки. В четвъртия пак направи две двойни, спаси точка за нов брейк и все пак спечели за 1:3. Веднага след това върна пробива. Шарапова намери своя ритъм и нанесе втория си удар за 5:4, след което вече сервираше за сета. Най-богатата спортистка в света поведе с 40:15 и приключи с ас при втората си възможност след 43 минути.

Кризата при германката се задълбочи и тя допусна пробив на нула още в първия гейм. Стигна се до нов брейк за 3:0 и нещата отиваха към лош край за 21-годишната Забине. Маша й помогна обаче като допусна двойна грешка за връщане на единия пробив. Но тутакси Шарапова направи нов, за да се откъсне с 4:1. При 5:2 шампионката от 2004 година сервираше за място във финалния двубой. Но последва пробив на Лизицки след 13-ата двойна грешка на съперничката. В следващия гейм рускинята стигна до два мачбола и вдигна победно ръце, след като ударът на съперничката излезе в аут.

Рускинята направи общо 18 непредизвикани грешки и 14 печеливши удари. С изключение на двойните грешки, играта й беше на висота. Тя се придвижваше перфектно по тревата, а ударите й от основната линия баха безупречни. Така след началото на работата с шведския треньор Томас Хогстед се вижда големия прогрес, изразен и в полуфинала на Roland Garros и финала в Лондон.

Шарапова и другата финалистка Петра Квитова са се срещали само веднъж. Мария спечели през 2010 година в Мемфис на хард с 6:4, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини