Пиронкова не е поставена в Лондон



15-06-2011 00:00 | Станко Димов
Полуфиналистката от Wimbledon 2010 Цветана Пиронкова засега не е сред 32-те поставени за тазгодишното издание на турнира от Големия шлем, чиято основна схема започва в понеделник. Както е известно българката е №34 в световната ранглиста. Отказът на Ким Клайстерс я изкачва едно място нагоре.

В Лондон организаторите имат право да поставят тенисистите не само според световната ранглиста. Те си правят собствена класация. Критериите за това издание са: точките по АТР и WTA, плюс 100% от спечелените точки от всички турнири на трева в последните 12 месеца, плюс 75% от пунктовете, взети на трева за предните 12 месеца.

Така двама французи получиха голям бонус преди жребия, който ще се тегли в петък. Жо-Вилфред Цонга е 19-и в световната ранглиста, но на Откритото първенство на Великобритания ще бъде под №12, защото игра четвъртфинал миналата година, а в понеделник стигна финала в „Куинс клъб”. Левичарят Микаел Льодра пък е поставен под №19, въпреки че е 25-и в света, заради титлата в Ийстборн миналия юни.

При жените сестри Уилямс, които са спечелили заедно общо девет от последните 11 издания на Wimbledon, се ползват от предимство. Серина, шампионка от миналата година е осма в схемата, въпреки че е 25-а в класацията. Винъс пък е №24 сред поставените, нищо че е 33-а в световната ранглиста.

Топ 8 на поставените при мъжете
1. Рафаел Надал
2. Новак Джокович
3. Роджър Федерер
4. Анди Мъри
5. Робин Сьодерлинг
6. Томаш Бердих
7. Давид Ферер
8. Анди Родик.

Топ 8 на поставените при жените
1. Каролине Возняцки
2. Ким Клайстерс (по-късно се отказа)
3. Вера Звонарьова
4. Ли На
5. Виктория Азаренка
6. Мария Шарапова
7. Франческа Скиавоне
8. Серина Уилямс.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини