Возняцки даде само един гейм



11-06-2011 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Каролине Возняцки продължава убедително защитата на титлата от„домашния” си тенис турнир в Копехнахеген в зала, организиран от един от главните спонсори на звездата. Датчанката разгроми Алберта Брианти от Италия с 6:0, 6:1 само за 55 минути.

Каро спечели първите девет гейма в мача и постигна общо пет пробива в него, за да се класира на полуфиналите.

„Играх наистина добре днес. Бях агресивна, излизах често на мрежата и сервирах добре. Публиката беше невероятна и много ми помогна”, заяви с усмивка 20-годишната скандинавка от полски произход.

За стигане на финала Возняцки трябва да преодолее изненадата Мона Бартел. Квалификантката от Германия направи обрат срещу ексцентричната Бетани Матек-Сандс от Съединените щати с 1:6, 6:3, 6:4. Интересно е да се спомене, че Каролине и Мона са родени на един и същи ден – 11 юли 1990 година.

В другия полуфинал се изправят Луцие Шафаржова и Петра Мартич. Чешката левичарка за трети пореден път загуби първия сет, но спечели мача. Четвъртата поставена Шафаржова този път се справи с китайката Джън Шуай с 4:6, 6:0, 7:6(5). Хърватката пък преодоля завръщащата се Альона Бондаренко от Украйна с 6:4, 4:6, 6:3.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини