Клайстерс се върна при стар треньор



09-06-2011 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в света Ким Клайстерс е взела решение отново да започне работа с треньора Карл Маес. За това белгийката съобщава на официалната си страница в интернет снощи, на връх 28-ия си рожден ден.

Ким и Маес бяха екип в периода 1995 2002 година, когато тенис звездата постигна редица успехи и се утвърди в световния елит. Наставникът ще дели задълженията си с настоящия треньор на Клайстерс Вим Фисет.

„Опитът и професионализмът на Маес ще му позволи да внесе в моята игра необходимите корекции. Сигурна съм, че заедно ще успеем”, пише Ким, която има четири титли от Големия шлем и общо 41 купи.

Карл Маес е бил капитан за Fed Cup на отборите на родната си Белгия и на Великобритания. Освен това е бил наставник на близката приятелка на Клайстерс Кирстен Флипкенс.

Решението на белгийката за новия треньор идва дни след края на Откритото първенство на Франция. Явно ранната загуба от холандката Аранча Рус е една от причине за промяната, предприета от Клайстерс в навечерието на Wimbledon, където никога не е стигала дори и до финала.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини