Рафа Надал убедителен на трева



09-06-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал започна успешно сезона на трева. Три дена след титлата от Roland Garros той записа победа на турнира в „Куинс клъб”, Лондон. Продължават напред също Анди Мъри и Давид Налбандян.

Испанският левичар надигра 168-ият в ранглистата австралийски квалификант Матю Ебдън с 6:4, 6:4 за един час и 14 минути игра. Рафа, който спечели турнира в Лондон през 2008 г., направи по един пробив във всеки сет, което му беше достатъчно.

На осминафиналите шампионът от Wimbledon Надал очаква Радек Щепанек. Чешкият ветеран направи пълен обрат срещу Иван Любичич, за да спечели след 0:6, 7:5, 6:4. До момента Рафа е взел и четирите мача, които е изиграл срещу Щепанек.

Испанецът не пожела да коментира статия в Sunday Times, в която се намеква доста недвусмислено, че е хомосексуалист. Авторката Лин Барбър е направила обширно интервю по време на турнира в Рим. В същото Рафа разбра, че е вторият тенисист, класирал се за заключителния турнир на най-добрите в Лондон, след Джокович.

Вторият в схемата Анди Мъри се измъчи доста, преди да запише своята победа. Шотландецът надделя над Ксавие Малис от Белгия с 6:3, 5:7, 6:3. Мъри допусна само един пробив – в края на втория сет, но той му коства загубата му. Той наниза 12 аса за успеха.

Следващият опонент на Анди е сърбинът Янко Типсаревич, който преодоля след два тайбрека американеца Майкъл Ръсел със 7:6(3), 7:6(5).

Бившият номер три в света и финалист от Wimbledon Давид Налбандян продължава своето успешно завръщане след поредната контузия. Аржентинецът (виж и поръчай неговия Yonex) се наложи над Илия Божоляц от Сърбия с 6:4, 6:4 за час и 12 минути. В следващия кръг №24 в света Налбандян се изправя срещу испанеца Фернандо Вердаско.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини