На Ли била спряла за 2 години



05-06-2011 00:00 | Станко Димов
Шампионката от Roland Garros На Ли разказа интересни подробности от своята кариера и семейни отношение. Както е известно тя стана първата азиатка с титла на единично от Големия шлем, след като надигра в събота Франческа Скиавоне с 6:4, 7:6(0) в Париж.

Преди девет години спортистката от Ухан била на кръстопът. В световната ранглиста на тенисистките била едва 120-а. Нямала перспективи за развитие. Вече си мислела, че преминаването от бадминтона в тениса е било грешка и няма никакви перспективи за развитие. Тогава На взела решение да смени попрището.

За близо две години спряла да играе тенис професионално, за да учи журналистика. Но китайката решила да се завърне на корта, защото играта й липсвала. Останалото е история, чиято последна глава е купата във Франция, финалната среща в Мелбърн през януари и достигането до №4 в света на 6 юни.

„Някой беше казал, че съм вече стара. Е, знайте, че възрастната дама се радва на сбъдната си мечта. При 6:0 точки в тайбрека си казвах, че не бива да правя глупости. Преди съм пропилявала много решителни точки на клей. Та си казах, че ми трябва само още една точка и мога да я постигна. Много е вълнуващо. Не са толково много тенисистите, могли да спечелят титла от Големия шлем”, коментира след финала 29-годишната На Ли.

„Ще си почина няколко дена и започвам подготовка за Wimbledon. Няма да имам време да се завърна в Китай. А когато се върна след това, може би хората ще са ме забравили. Времената са трудни”, каза още шампионката.

Тя разкри, че близките й в град Ухан – майка й и нейната сестра, не са гледали дори по телевизията този исторически успех. „Те били много нервни, когато играя и предпочитали да не гледат. Така че, не мисля, че знаят какво съм направила. Ще им звънна по-късно. Но лично аз ще изчета всички заглавия в неделя с интерес”, завърши На Ли.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини