Маша спаси 5 сетбола и победи



30-05-2011 00:00 | Станко Димов
За пети път бившата номер едно в света Мария Шарапова се класира за четвъртфиналите на Roland Garros. Седмата в схемата рускиня догонваше и в двата сета и спаси пет сетбола, преди да се наложи над поставената под №12 Агниешка Радванска от Полша със 7:6(4), 7:5 след точно два часа игра.

Мария започна мача катастрофално. Тя губеше с 1:4 след добра игра на полякинята. В следващия гейм спаси нови две точки за пробив на Радванска. Оттам започна възраждането на бившата номер едно. Тя изравни резултата с мощни удари и бързо придвижване по корта и се стигна до тайбрек. В него Шарапова бе доминиращата тенисистка, стигна до 6:4 точки и с мощен сервис приключи сета след точно 57 минути игра.

Подемът на рускинята продължи и тя проби за 2:0. Съперничката й обаче показа, че не се е предала и моментално направи обратен пробив. После Маша стигна до две възможности за нов брейк, но не успя и се стигна до 2:2. Агниешка доби самочувствие и излезе напред след нов пробив за 4:3. Кризата при Шарапова доведе до два сетбола за полякинята при 3:5, но рускинята се спаси с началния си удар. След това Радванска сервираше за спечелване на частта. 22-годишната тенисистка от Краков поведе с 40:0 но пропиля нови три точки за сета и допусна връщане на брейка при 5:5. Ага застана на крайната линия, за да сервира за оставане в турнира при 5:6. Окрилената рускиня поведе с 40:0 и реализира още първия си мачбол.

Шарапова, която игра полуфинал в Париж през 2007 година, направи 44 непредизвикани грешки (7 двойни) и 56 печеливши удари (7 аса) срещу съотношение 12-15 за Радванска. Маша прави втори обрат на турнира, след като губеше със сет и 1:4 от играещата с „уайлд кард” френска тийнейджърка Каролин Гарсия.

Следващата опонентка на най-богатата спортистка в света ще бъде №15 в схемата Андреа Петкович (Германия), която се наложи след повече от два часа игра над №25 Мария Кириленко (Русия) с 6:2, 2:6, 6:4. Успехът на родената в Тузла Петкович ще я вкара за първи път в кариерата й в Топ 10 следващия понеделник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини