Холандка отстрани Клайстерс



26-05-2011 00:00 | Станко Димов
Двукратната финалистка от Roland Garros и втора в схемата в Париж Ким Клайстерс отпадна от турнира от Големия шлем. Холандката Аранча Рус спаси два мачбола и се върна от 2:5 във втория сет, за да запише най-значимата си победа с 3:6, 7:5, 6:1 в двучасов двубой от втория кръг.

Белгийката започна устремно на корт „Филип Шатрие” и поведе с 3:0 гейма с два пробива. Левичарката от Делфт върна единия брейк. В деветия гейм Клайстерс стигна до сетпойнт и го реализира,след като форхендът на Рус отлетя в аут. Ким затвори първата част за 35минути игра.

Вторият сет започна по подобен начин. Втората в схемата проби за 2:0. В четвъртия гейм Клайстерс стигна до нови два брейкпойнта. Но хубавата холандка показа хладнокръвие и наниза четири поредни точки, за да се запише в частта – 1:3. Това окуражи тенисистката, кръстена на Аранча Санчес и тя проби в следващата игра, като дочака топка в аут на 27-годишната белгийка. Това стресна мама Ким. Тя моментално отново проби и след това затвърди за 5:2. После 114-ата в света Рус водеше с 40:0, но трябваше да спасява мачбол на именитата си съперничка, преди да вземе подаването си. След това бившата №1 в света сервираше за място в третия кръг. Но 20-годишната холандка поведе с 40:0 и реализира третата си възможност за брейк. Аранча получи вдъхновение, отпусна ръката, започна да ниже гръмотевични форхенди и след като отрази втори мачбол, изравни резултата при 5:5. Холандката проби отново след седмата двойна грешка на съперничката и за първи път в двубоя поведе в резултата. Рус сервира мощно и изравни частите след час и 27 минути игра.

Ким Клайстерс взе подаването си в първия гейм на заключителния сет, но това беше целият й актив. В следващия Аранча Рус губеше с 0:40, но изравни резултата на 1:1. После левичарката поведе с пробив след поредната двойна грешка на белгийката. Холандската блондинка дръпна с 4:1 след втори брейк – пак след дъбъл фот на Клайстерс. Рус взе и пети гейм, след като по традиция спаси две точки за пробив. В заключителната игра Аранча реализира втория си мачбол с безпощаден форхенд по диагонала, за да предизвика най-голямата сензация в Париж до момента.

Холандката направи 22 непредизвикани грешки срещу 65 за Клайстерс – 10 от тях двойни. Рус записа осем печеливши удари при 31 на белгийката. В третия кръг Аранча очаква победителката от двубоя между №25 в схемата Мария Кириленко и Шанел Схеперс.

Други две поставени взеха лесни победи срещу азиатки. Деветата Петра Квитова от Чехия се разправи с Дзе Джън от Китай с 6:4, 6:1. Полякинята Агниешка Радванска, №12 в схемата, пък надигра Саня Мирза от Индия с 6:4, 6:2.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини