Цветана приключи в Париж



25-05-2011 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова, която беше №32 в схемата на Roland Garros, отпадна във втория кръг на турнира. Първата ни ракета отстъпи на Хисела Дулко от Аржентина с 4:6, 2:6 след един час и 36 минути игра на крайния 17-и корт в комплекса в Париж.

Цветана избра да сервира и допусна пробив. Тутакси обаче пловдивчанката поведе с 40:0 и върна брейка при втората си възможност. Южноамериканката поведе с нов пробив за 2:1, след което успя и да го затвърди. В тези минути 26-годишната Дулко показа по-разнообразна игра и реализира четири точки след излизания на мрежата. При 3:5 Пиронкова сервираше за оставане в сета и взе бързо гейма. Вече беше ред на аржентинката да подава, за да спечели частта. Стигна се до 30:30, но след това тя постигна две точки, които бяха с цената на първия сет. Той продължи 49 минути.

Следващата част започна по идентичен начин – с пробив за Хисела Дулко. Цеци положи усилия за рибрейк,но те не бяха достатъчни и се стигна до 0:2 гейма. За съжаление 23-годишната ни националка допусна нов пробив, въпреки че водеше с 40:15 в сервис гейма си. След това българката върна единия брейк, за да се запише в частта при 1:3. В седмия гейм аржентинката поведе с 40:0 при подаване на Пиронкова. Българката обаче показа характер и изравни, а след това стигна и до точка за 3:4. Не успя да я осъществи и при четвъртата точка за пробив Дулко успя. Така при 5:2 тя сервираше за място в трети кръг в Париж. 51-ата в света латиноамериканка стигна до мачбол и приключи веднага.

Цветана завърши с 21 непредизвикани грешки (две двойни) и 29 печеливши удари (два аса). Тя вкара 55 процента първи сервис. За представянето си на Roland Garros пловдивчанката заслужи 100 точки за световната ранглиста, където е №36, и чек за 25 000 евро.

Като цяло участието на Пиронкова трябва да бъде определено като добро, въпреки нашенския максимализъм. За първи път от 2008 година тя спечели мач в Париж и така изравни най-доброто си постижение там. А успехът срещу Делакуа в първия кръг прекъсна негативната серия на Цеци тази пролет от шест последователни загуби на клей.

И през втората седмица на Откритото първенство на Франция ще има българско участие. Тогава в надпреварата от Големия шлем се включват Виктория Томова при девойките и Магдалена Малеева в турнира на легендите, където ще играе двойка с Натали Тозиа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини