Стоусър и Янкович с лесни успехи на Roland Garros



22-05-2011 00:00 | Станко Димов
Финалистката от Откритото първенство на Франция през миналата година Саманта Стоусър тръгна с бърз успех на централния корт „Филип Шатрие” в Париж. Австралийката се наложи с 6:2, 6:3 над чешката левичарка Ивета Бенешова за малко повече от час игра.

Бенешова започна двубоя с пробив, но той бе моментално върнат от осмата в схемата Стоусър. Оттук до края на срещата мускулестата Сам диктуваше събитията на корта. Тя направи общо четири брейка. Австралийката приключи с 29 печеливши удари (седем аса) при 19 непредизвикани грешки.

Следващата съперница на Стоусър ще бъде бившата девическа шампионка от Roland Garros Симона Халеп. Румънката се справи набързо с Алла Кудрявцева от Русия с 6:2, 6:1 за точно 59 минути,прекарани на корта. Халеп, която до преди година беше по-известна с операцията за намаляване на бюста си, отколкото с тенис постижения, допусна едва седем грешки в целия двубоя.


Полуфиналистката от София миналия септември и избрана за "Мис Алианц къп" Ализе Корне също е във втори кръг. Тенисистката от Ница надигра чехкинята Рената Ворацова с 6:4, 6:2 за близо час и половина.

Полуфиналистката от миналата година и №10 в схемата Йелена Янкович се задържа на корта малко повече от час. Белградчанката надигра появилата се след дълго време на корта Альона Бондаренко от Украйна с 6:3, 6:1. В първия сет имаше някаква интрига и той беше решен от един-единствен пробив. Но във втория Янкович беше безпощадна и приключи набързо с три брейка.

Други резултати при жените
13-Светлана Кузнецова (Рус) - Магдалена Рибарикова (Слвк) 6:2, 6:3
17-Юлия Гьоргес (Гер) - Матилде Йохансон (Фр) 6:1, 6:4
Мария Мартинес Санчес (Исп) – 19-Шахар Пеер (Изр) 7:6(4), 6:1
Луцие Шафаржова (Чех) – Кирстен Флипкенс (Бел) 6:1, 6:1
Ребека Марино (Кан) – Катерина Бондаренко (Укр) 6:3, 6:3
Вера Душевина (Рус) – Йелена Докич (Авл) 4:6, 6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини