Петима тенисисти в класацията на Forbes



19-05-2011 00:00 | Станко Димов
Цели петима представители на тениса намериха място в престижната стотица на традиционната класация на американското списание Forbes за най-влиятелните знаменитости в света. Най-челна е позицията на Роджър Федерер, който е №25.

Според изданието швейцарецът е спечелил за последните 12 месеца 47 милиона долара. Федерер е първи в цялата класация по споменавания на името му в пресата с 57 155 заглавия. По социална дейност е №23, по рейтинг в радио и телевизия е №48, а по разпространение в интернет пространството е на 64-и.

След швейцарския ас са имена като режисьорите Джеймс Камерън и Джери Брукхаймър, певицата Бионсе, футболистите Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо, както и актьорът Брад Пит.

Рафаел Надал е 46-и в класацията на списанието. Мария Шарапова е под №80. Малко след руския секссимвол са сестрите Серина и Винъс Уилямс – съответно 84-а и 86-а в топподреждането.

Първа е певицата Лейди Гага. Тя е припечелила 90 милиона долара и е първа в интернет и по социална значимост. След нея е телевизионната звезда Опра Уимфри, която е рекордьорка по доходи с 290 милиона долара. Трети е канадският изпълнител Джъстин Бибър.

В челната десетка има и двама спортисти. Въпреки скандалите и развода, голф звездата Тайгър Уудс е получил 75 милиона долара и е шести в подреждането. Баскетболистът Леброн Джеймс пък е десети.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини