Арвидсон отстрани Янкович



18-05-2011 00:00 | Станко Димов
Четвъртата поставена на турнира на клей в Брюксел от категория „премиер” Йелена Янкович отпадна още на осминафиналите. Шведката София Арвидсон я отстрани след обрат с 3:6, 6:3, 6:3.

Арвидсон е 76-а в световната ранглиста, където сръбкинята е №10. Янкович не успя да преодолее втори кръг в три от четирите последни турнира, в които участва на червена настилка. Йелена е трикратна полуфиналистка на Roland Garros, включително и миналата година.

Скандинавката, която е на 27 години, ще играе срещу Пън Шуай от Китай на четвъртфиналите.

Втората поставена Вера Звонарьова също игра три сета, но оцеля. Рускинята надигра Галина Воскобоева с 2:6, 6:4, 6:3. Третата Франческа Скиавоне продължава по график. Италианката, която отстрани Цветана Пиронкова, се справи и с квалификантката Ирина Фалкони (Съединени щати) с 6:4, 6:4.

Световната номер едно Каролине Возняцки трябваше да прекара на корта близо два часа,преди да елиминира Варвара Лепченко, Съединени щати, с 6:4, 7:6(5). Датчанката губеше и в двата сета след пробиви с 1:2, но успяваше да ги върне бързо срещу родената в Ташкент своя съперничка. На четвъртфинал Каро излиза срещу Викмайер, която победи миналата седмица в Рим.

Янина Викмайер взе белгийското дерби срещу 17-годишната квалификантка Алисън ван Ойтванк със 7:6(2), 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини