Джокович профуча край Сьодерлинг



14-05-2011 00:00 | Станко Димов
Вторият в световната ранглиста и схемата на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Рим Новак Джокович даде само три гейма на Робин Сьодерлинг, преди да се класира на полуфиналите. Така сърбинът има вече 35 поредни победи през годината и общо 37.

Ноле разгроми шведския си опонент с 6:3, 6:0. Сьодерлинг проби в първия гейм, но не успя да затвърди и оттук започнаха неприятностите за него. От 2:3 белградчанинът не даде повече шансове на съперника и взе всички оставаши десет гейма в мача.

„Бях убеден във важността на срещата и качествата на моя съперник. Той сервира страхотно и удря топката много мощно, така че трябваше да бъда пределно концентриран през цялото време”, коментира след двубоя Ноле.

В следващия кръг той среща в повторение на финала от Australian Open Анди Мъри. В Мелбърн през януари Новак смаза британеца с 6:4, 6:2, 6:3. Като цяло сърбинът води в преките им сблъсъци с 5-3 успеха. На клей двамата имат само един мач. През 2008 година в Монте Карло Джокович се справи с 6:4, 6:0.

Сърбинът имаше до петък шанс да оглави световната ранглиста за първи път в кариерата си. Но категоричната победа на Надал над Марин Чилич (6:1, 6:3) остави испанския левичар на върха поне до края на Roland Garros, който започва другата неделя.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини