Каро взе 10 поредни гейма



12-05-2011 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно в дамския тенис Каролине Возняцки нанесе първия си удар на турнира на червени кортове в Рим от категорията „премиер”. Датчанката разби квалификантката Анастасия Родионова, която представя Австралия, 6:2, 6:0 на централния корт на „Форо Италико”. Каро спечели последните десет гейма в двубоя от втория кръг, като го лиши напълно от интрига.

В началото на мача скандинавката от полски произход беше летаргична и трябваше да спасява две точки за пробив, преди да се пробуди. След 2:2 обаче Возняцки влезе в ритъм, улеснена и от множеството грешки на Родионова, и не даде повече гейм на съперничката.

„Трябваше ми малко време да намеря своя ритъм и да вляза в мача. Смятах, че ще бъде студено вечерта, но всичко беше наред. Главната ми цел тази година е титла от Големия шлем. Искам да спечеля, но няма да е катастрофа, ако не успея. Радвам се, че съм във веригата и играя тенис”, заяви след мача 20-годишната Каролине. Тя има 15 титли в кариерата си, но нито една от Шлема.

Следващата съперница на блондинката от Одензе е Янина Викмайер. Белгийката се наложи след пълен обрат и малко късмет над Ана Иванович с 2:6, 7:6(4), 6:3. Сръбкинята взе убедително първия сет. Във втория се стигна до тайбрек. При 4:6 точки Ана реши, че е направила ас. Викмайер обжалва и се оказа, че топката е била аут. Веднага Иванович направи двойна грешка, загуби сета и до края не успя да се възстанови от шока.

Още три поставени записаха убедителни победи във втори кръг. Третата Виктория Азаренка от Беларус разгроми италианката Сара Ерани с 6:1, 6:2 и излиза срещу Анастасия Павлюченкова.

Четвъртата На Ли продължава доброто си представяне с новия си датски треньор Михаел Мортенсен. Финалистката от Мелбърн надигра Лурдес Домингес Лино с 6:4, 6:2. В трети кръг китайката ске изправя срещу Ярмила Гайдошова – бивша Грот, от Австралия, която победи Бетани Матек Сандс с 6:2, 6:4.

Двукратната шампионка от Рим и №5 в схемата Йелена Янкович взе убедителен реванш от чехкинята Луцие Шафаржова. Сръбкинята спечели с категоричното 6:0, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини