Три варианта за турнира на WTA в София



02-05-2011 00:00 | Станко Димов
Три са вариантите, за да има за първи път в България тенис турнир под егидатата на WTA догодина. Това съобщи за racketi.com президентът на БФТ Стефан Цветков след подписването на нов договор за генерално спонсорство с „Девин”.

„Първият вариант е да откупим правата за нов турнир от категорията „интернешънъл” с наградет фонд 220 000 долара. Вторият е да вземе под наем състезание за срок от три години. Това също не е проблем и е нормална практика в женския тенис. Има кандидати да ни дадат такъв турнир. Няма да споменавам конкретни турнири и градове, сащо ще кажа, че са от Европа и Азия”, заяви Цветков.

Третата възможност за турнир на WTA в София през 2011 година е да бъде взет лиценза на "Турнира на шампионите", който се провежда през ноември в Бали, Индонезия. Правата на Бали изтичат в края на годината и се търси нов град домакин. В състезанието играят само осем тенисистки, като условието е да са спечелили поне един турнир през съответната година. Наградният фонд на тази проява е 600 000 долара.

„Повече яснота ще имаме по време на Roland Garros, когато ще имам срещи с хора от ръководството на Женската тенис асоциация. Не е отпаднал и вариант за турнир при мъжете, защото АТР иска състезание в голям град като София”, завърши Стефан Цветков.

Той подписа нов едногодишен договор с генералния директор на „Девин” АД Цветан Лъжански. Така за трета година компанията ще бъде генерален спонсор на БФТ. Отново ще има верига „Детска купа Devin” и Devin Cup – държавни първенства за деца и юноши от 12 до 18 години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини