Надал с наградата „Самаранч”



30-04-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал получи снощи наградата „Хуан Антонио Самаранч” на церемония в Мадрид. Отличието на името на бившия президент на МОК се дава на испанския левичар заради успехите му на корта и като пример за огромни спортни ценности. Приз за цялостната си кариера получи Карлос Моя.

Рафа не пропусна да коментира и сезона в тениса. Той заяви, че ще му е много трудно да запази първото си място в ранглистата. Дори да защити титлите си от турнирите в Мадрид, Рим и Roland Garros, не било сигурно, че Новак Джокович няма да го измести от върха.

„Джокович има отличен шанс да стане №1 в следващите два или три месеца. Аз бих загубил челната си позиция, дори да спечеля почти всичко и това не е нормално. Той има твърде малко да защитава този сезон, а аз имам да браня твърде много точки до Wimbledon. Но за мен е важна първата позиция в края на годината”, ожали се Надал.

Звездата от Майорка пристигна в испанската столица още в сряда. Той наблюдава от трибуните на „Сантяго Бернабеу” полуфинала в Шампионската лига Реал – Барселона (0:2).

Рафаел е водач в схемата на турнира на червени кортове в Мадрид от сериите „Мастърс 1000”, който стартира в понеделник и бе спечелен от негоминалата година. Испанецът има серия от 34 поредни успеха на клей.

„Джокович изобщо не е моя грижа. С него можем да се срещнем чак на финала в „Каха Магика”. Мислите ми са насочени към първия ми съперник, към това да съм добре физически и да успея да избегна травми”, коментира Рафаел Надал.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини