Пиронкова приключи безславно



26-04-2011 00:00 | Станко Димов
Третата в схемата на тенис турнира на клей в Барселона Цветана Пиронкова отпадна още на старта. Първата ракета на България загуби безславно от Алберта Брианти (Италия) с 1:6, 2:6 за един час и шест минути игра. Трите гейма, спечелени от пловдивчанката, са най-лошият й резултат за сезона. Както винаги тя не успява да постигне нищо, когато е поставена.

Цветана сервираше в първия гейм и го загуби, след като пропиля четири възможности да го вземе. След това 31-годишната тенисистка от Апенините затвърди пробива, въпреки че губеше с 0:30. Набралата скорост от титлата във Фес в неделя Брианти постигна и втори брейк. Българката веднага постигна пробив за 1:3, след като съперничката направи двойна грешка при брейк пойнта. Но италианката не се притесни от това и записа трети пробив. До момента тя бе спечелила и деветте разигравания при втори сервис на Пиронкова. Сетът приключи за 29 минути, като пловдивчанката не успя да спечели нито веднъж своето подаване.

Началото на втората част беше обнадеждаващо за първата ни ракета, която стигна до две възможности за пробив, но не успя да ги реализира. Последва нов пробив на Брианти за 2:0. Веднага №67 в световната ранглиста затвърди. При шестия си сервис гейм най-после Цветана успя да спечели. При 2:5 националката ни подаваше за оставане в двубоя. Италианската ветеранка стигна до мачбол и го реализира незабавно.

За присъствието си в Барселона 23-годишната Цеци взема една точка за световната ранглиста, където е 35-а в момента, и 1825 долара от наградния фонд на турнира.

През 2011 година Пиронкова има само три победи в деветте турнира на WTA или от Големия шлем, в които е играла. Срещу Пармантие на Откритото първенство на Австралия, срещу Макарова в Дубай и срещу Торо-Флор в Марбея. Най-силната българска тенисистка е записала след Wimbledon две последователни победи единствено на състезанието на ITF на Бахамите през март.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини