Надал пак убедителен, чака Монфис



21-04-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал се класира с лекота за четвъртфиналите на тенис турнира от категорията „АТР 250” в Барселона на клей. Петкратният победител се справи с 6:3, 6:1 със Сантяго Хиралдо от Колумбия. Следващият съперник на Рафа е седмият поставен Гаел Монфис.

Надал (виж и поръчай ракетата му) пръв удари с пробив за 3:2. Малко очаквано обаче колумбиецът го върна тутакси. Това амбицира носителят на девет титли от Големия шлем и той не даде повече гейм на своя съперник.

Левичарят от Манакор продължи своята серия и във втората част. Той проби за 2:0, а после и затвърди. Хиралдо най-сетне успя да вземе гейм след шест загубени поред за 1:3. Но с това приключиха положителните емоции за южноамериканеца. Надал взе на бърза ръка останалите геймове и приключи двубоя след един час и 23 минути на корта.

Монфис пък взе френския сблъсък с Ришар Гаске. Парижанинът победи с 6:4, 7:6(7) за час и 36 минути. Особено драматична беше втората част, в който нервите на Гаел се оказаха по-здрави в края.

Надал води със 7-1 срещу Монфис. Единственият успех на французина беше в Доха през 2009 година. В трите двубоя помежду им на червени кортове – в Монте Карло, Рим и Мадрид, Рафа не е загубил и сет.

Други резултати от Барселона
4-Давид Ферер (Исп) – Виктор Ханеску (Рум) 6:3, 6:2
6-Юрген Мелцер (Ав) – 11-Алберт Монтанес (Исп) 6:7(2), 6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини