Надал с победа №182 на клей



20-04-2011 00:00 | Станко Димов
Рафаел Надал е недуържим на любимите си червени кортове. Световният номер едно от Испания разгроми своя сънародник Даниел Химено-Травер с 6:1, 6:1, за да се класира за осминафиналите на тенис турнира в Барселона, който е от категорията „АТР 250”.

Така левичарят от Манакор записа своята 182-а победа на клей от 2005 година насам. Загубите му в този период на тази настилка са едва шест.

„Изиграх доста добър двубой. Понякога Даниел правеше повече грешки от нормалното и аз се възползвах максимално от това. Щастлив съм да играя отново в Барселона, след като миналата година не участвах”, заяви в телевизионно интервю 24-годишният Надал.

Следващият му съперник е колумбиецът Сантяго Хиралдо. Той победи в три сета испанеца Алберт Рамос с 6:3, 4:6, 6:3.

Двама други именити тенисисти на домакините също записаха успехи. Четвъртият поставен Давид Ферер, който загуби финала в Монке Карло от Рафа, се наложи категорично над Карлос Берлок от Аржентина с 6:2, 6:2.

Бившият номер едно в света Хуан Карлос Фереро пък победи германеца Миша Зверев с 6:4, 7:5. Зверев влезе в схемата на мястото на отказалия се заради болки в лакътя втори поставен Анди Мъри.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини