Мъри влезе в серия, освиркват го



15-04-2011 00:00 | Станко Димов
След два месеца суша откъм победи Анди Мъри започна отлично сезона на клей и записа втори пореден успех на турнира в Монте Карло от сериите „Мастърс 1000”. Юрген Мелцер пък ще срещне Роджър Федерер на четвъртфинала в петък.

Третият в схемата в Монако британец Мъри се наложи над Жил Симон от Франция с 6:3, 6:3 за малко повече от час и половина игра. В двубоя имаше общо девет пробива, шест от които бяха на сметката на шотландеца.

В средата на втората част Симон получи травма в крака и повика физиотерапевт на корта. След това Анди започна да използав често къси топки, чието достигане очевидно затрудняваше френския тенисист. Това предизвика недоволството на публиката, която започна да освирква финалиста от Откритото първенство на Австралия.

„Изобщо не мислех, че играя срещу съперник с травма. Просто се опитвах да правя всичко необходимо за победата и да я постигна максимално бързо. Сигурен съм, че всеки друг играч от АТР би постъпил по същия начин. Късите топки ми носеха точки. Просто трябва да забравя за тази странна реакция на публиката и да мисля за двубоя срещу Федерико Жил в петък. Да видим как зрителите ще ме подкрепят”, заяви след мача Анди Мъри.

В друг двубой седмият поставен Юрген Мелцер от Австрия се справи с деветия в схемата испанец Николас Алмагро със 7:6(6), 6:2 след 90 минути игра. Така левичарят от Виена си осигури двубоя с втория Роджър Федерер. До момента двамата са изиграли три двубоя като швейцареца не е загубил нито сет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини