Федерер победи за 50 минути



12-04-2011 00:00 | Станко Димов
Вторият в схемата на туринра от сериите „Мастърс 1000” в Монте Карло Роджър Федерер започна гръмотевично сезона на клей. Швейцарският ас разгроми коравия Филип Колшрайбер от Германия с 6:2, 6:1 след само 50 минути игра на централния корт на комплекса в княжеството.

Федерер проби още в началото за 2:0 гейма. След това обаче 32-ият в света германец оказа яростна съпротива. Стигна се до заключителния осми гейм, когато рекордьорът по титли от Големия шлем постигна втори брейк, за да затвори сета.

Втората част се разви по почти същия сценарий. Роджър проби за 2:0 и след това повтори упражнението, но при 5:1. Последва сервис гейм на нула, като на мачбола 29-годишният бивш номер едно в света приключи с петия си ас в двубоя.

Като цяло Федерер записа 78 процента вкаран първи сервис и фантастичните 88 процента спечелени точки при разиграно негово подаване. В мача той имаше общо седем точки за пробив, от които реализира четири. Колшрайбер имаше само един брейкпойнт, но го пропиля.

На осминафиналите в Монако Роджър ще срещне най-вероятно №15 в схемата Марин Чилич. Хърватинът ще играе във втори кръг срещу победителя от мача Потито Стараче (Италия) – Пере Риба (Испания).

За Федерер това е юбилейно десето участие на червените кортове в Монте Карло. Той достигна до финала три пъти подред в периода 2006-2008 година, но неизменно отстъпваше титлата на Рафаел Надал. Миналата година Брюнета от Базел не участва в Монако.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини