Ана Иванович: Красотата не ми помага на корта



24-10-2010 13:12 | Николай Драгиев

Ана Иванович призна, че е имала много тежки моменти в двете години, в които не успя да спечели нито една титла. Сръбкинята триумфира в Линц преди две седмици и е на път да се върне в топ 20.

"Беше наистина тежко. Аз обаче получих невероятна подкрепа от семейството ми, от треньорите ми, от моя мениджърски екип, от феновете и спонсорите. Те не ме изоставиха, въпреки трудностите, които имах. Бях позитивно настроена и знаех, че нещата ще се подобрят," коментира Ана.

Тя призна, че вече не е толкова суеверна. "Вече не спазвам толкова много обичаи за успех преди мач. Все още гледам да не стъпвам по линиите, но вече не мисля толкова за тези неща."

Попитана дали "славата" й на красавица не води до по-слабите й изяви на корта.

"Глупаво е да мислим, че визията помага на тенисистите на самия корт. Повярвайте ми - нищо подобно няма. Трудя се много здраво, потя се като всички останали за моите победи.

"Заниманията ми извън корта нямат нищо общо и не ми влияят. Увереността се появява, когато печелиш своите срещи - това обаче няма общо със "славата", която ми се приписва," категорична е бившата номер 1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини